Polityka prywatności

Przywiązujemy dużą wagę do ochrony Twoich danych osobowych, dlatego przetwarzamy je tylko zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych podczas przetwarzania danych osobowych, w sprawie swobodnego przepływu danych oraz w sprawie uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych (ORoOD)), ustawy o ochronie danych z 2018 r. (DSG 2018), ustawy o telekomunikacji z 2003 r. (TKG 2003)).

W niniejszej polityce prywatności informujemy o najważniejszych aspektach przetwarzania danych na naszej stronie internetowej.

Informacje ogólne

Poniżej informujemy o zasadach gromadzenia danych osobowych podczas korzystania z naszej strony internetowej. Dane osobowe obejmują dane, które mogą być powiązane z Tobą osobiście (np. imię i nazwisko, adres, adresy e-mail).

Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. b Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (ORoOD) (realizacja umowy), art. 6 ust. 1 lit. f Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (ORoOD) (uzasadniony interes) oraz art. 6 ust. 1 lit. a Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (ORoOD) (zgoda).

Dane kontaktowe podmiotu odpowiedzialnego

VTA Austria GmbH
Umweltpark 1
4681 Rottenbach
Österreich

Nr rejestru handlowego: FN 97724 m

Wszelkie pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych przesyłaj na powyższy adres lub zgłaszaj telefonicznie pod numerem +43 7732 4133-0, ewent. pisz na adres e-mail 

Kontakt

Jeżeli skontaktują się Państwo z nami korzystając z formularza kontaktowego lub adresu e-mail, podane przez Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu opracowania zapytania. 

Przekazywanie danych

VTA Austria GmbH jest częścią Grupy VTA. W ramach przetwarzania danych zdarza się, że dane osobowe przekazywane są również wewnątrz Grupy VTA. Podstawą tego przekazania danych jest utrzymanie ekonomicznej i wydajnej działalności przedsiębiorstwa. Stanowi to uzasadniony interes zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO). Jeżeli Państwa dane osobowe będą przekazywane osobom trzecim, dalsze informacji na ten temat znajdą Państwo w niniejszej polityce prywatności. 

Pliki dziennika serwera

Nie musisz ujawniać żadnych danych osobowych podczas odwiedzania naszej strony internetowej. Pamiętaj jedynie, że podczas odwiedzania naszej strony internetowej automatycznie rejestrowane są następujące informacje:

  • używany adres IP
  • początek i koniec dostępu
  • używana przeglądarka
  • używany system operacyjny
  • ilość przesłanych danych

Rejestrowanie danych wynika z przyczyn technicznych, a dane zebrane w ten sposób nie pozwalają na wyciągnięcie żadnych wniosków na temat Twojej tożsamości.

Pliki cookie

Nasza strona internetowa korzysta z plików cookie. Są to niewielkie pliki tekstowe, zapisywane przez przeglądarkę na urządzeniu.

Pliki cookie pozwalają nam rozpoznać Twoją przeglądarkę przy następnej wizycie. Niektóre pliki cookie są przechowywane na Twoim urządzeniu, dopóki ich nie usuniesz. Inne po opuszczeniu naszej strony internetowej są automatycznie usuwane.

Możesz ustawić swoją przeglądarkę tak, aby informowała Cię o korzystaniu z plików cookie i zezwalała na ich korzystanie tylko w indywidualnych przypadkach. Pamiętaj o tym, że wyłączenie plików cookie może ograniczyć funkcjonalność naszej strony internetowej.

Analityka internetowa

Korzystamy z usługi „Google Analytics” na naszej stronie internetowej, aby analizować wykorzystanie witryny. Uzyskane dane służą do optymalizacji naszej strony internetowej i działań reklamowych.

Google Analytics jest narzędziem analitycznym, administrowanym i udostępnianym przez Google Irland Limited (Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia). Google przetwarza dane dotyczące korzystania ze strony w naszym imieniu i zgodnie z umową ma obowiązek podejmowania środków w celu zapewnienia poufności przetwarzanych danych.

Google Analytics używa tak zwanych plików cookie, zapisywanych na Twoim urządzeniu. Te pliki cookie zawierają losowo generowany identyfikator użytkownika, dzięki któremu można rozpoznać go podczas kolejnych wizyt na stronie internetowej.

Dane pozyskiwane przez Google Analytics są przesyłane na serwer Google. Google postępuje zgodnie z polityką prywatności zawartą w porozumieniu „Privacy Shield” (Tarcza prywatności).

Zarejestrowane dane są zapisywane wraz z losowo wygenerowanym identyfikatorem użytkownika. Umożliwia to analizę pseudonimowych profili użytkowników.

Jeśli nie wyrażasz zgody na ogólne gromadzenie danych przez Google Analytics, możesz temu zapobiec, instalując dodatek do przeglądarki dezaktywujący usługę Google Analytics.

Jeśli nie możesz zainstalować odpowiedniego dodatku lub chcesz tylko wyłączyć korzystanie z danych przez Google Analytics na naszej stronie internetowej, możesz to zrobić, ustawiając odpowiedni plik cookie rezygnacji.

Więcej informacji na temat wytycznych Google Analytics dotyczących bezpieczeństwa i ochrony danych można również znaleźć na następnej stronie: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl

Powiązanie usług stron trzecich

Google Maps

Korzystamy z aplikacji Mapy Google na naszej stronie internetowej, aby wyświetlać informacje geograficzne. Specjalny interfejs integruje usługę Mapy Google z naszą stroną internetową. Mapy Google jest narzędziem administrowanym i udostępnianym przez Google Irland Limited (Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia).

Warunki korzystania z Mapy Google, a także informacje na temat przetwarzania danych osobowych przez Google można znaleźć pod poniższymi linkami: https://www.google.com/intl/pl_pl/help/terms_maps/ i https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl.

Korzystanie z Mapy Google jest w interesie atrakcyjnej prezentacji naszych ofert online i łatwego wyszukiwania miejsc, które wskazaliśmy na stronie internetowej. Stanowi to uzasadniony interes w myśl art. 6 ust. 1 lit. f Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (ORoOD).

YouTube

W oparciu o uzasadniony interes zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (ORoOD) funkcje usługi YouTube są zintegrowane z naszą stroną internetową w celu wyświetlania i odtwarzania filmów. Ofertę tę dostarcza YouTube, LLC (901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA).

Gdy odwiedzasz jedną z naszych stron zawierających wtyczkę YouTube, zostajesz połączony z serwerami YouTube. Serwer YouTube otrzyma przy tym informację, które spośród naszych stron odwiedziłeś.

Gdy zalogujesz się na swoje konto YouTube, umożliwiasz serwisowi YouTube przyporządkowanie Twoich operacji bezpośrednio swojemu osobistemu profilowi. Możesz tego uniknąć poprzez wylogowanie się ze swojego konta YouTube.

Aby uzyskać więcej informacji na temat postępowania z danymi osobowymi, przejdź na stronę:https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl.

Media społecznościowe

Włączenie poniższych usług następuje na podstawie uzasadnionego interesu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Naszym celem w rozumieniu RODO jest poprawa naszej oferty oraz obecności w sieci.

Facebook

Na naszej stronie zintegrowane są wtyczki sieci społecznościowej Facebook. Facebook jest administrowany przez Facebook Ireland Ltd. (4Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland). Wtyczki Facebooka rozpoznają Państwo na naszej stronie po logo Facebooka lub przycisku „Like” („Lubię to”). Przegląd wtyczek Facebooka znajdą Państwo tutaj: 
http://developers.facebook.com/docs/plugins/

Jeżeli odwiedzą Państwo naszą stronę internetową, nawiązane zostanie bezpośrednie połączenie pomiędzy Państwa przeglądarką internetową a serwerami Facebooka. Tym samym Facebook otrzyma informację, że odwiedzili Państwo naszą stronę przy użyciu Państwa adresu IP. Po kliknięciu przycisku „Like”, gdy jest się zalogowanym na swoim koncie Facebooka, można umieszczać na swoim profilu na portalu Facebook linki do treści z naszej strony. Dzięki temu Facebook może przyporządkować odwiedziny do Państwa konta użytkownika. Informujemy, że my jako administrator strony internetowej nie otrzymujemy informacji na temat treści przekazywanych danych oraz sposobu ich wykorzystania przez Facebooka. 

Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo poniżej w polityce prywatności: https://pl-pl.facebook.com/policy.php

Jeżeli nie życzą sobie Państwo, aby Facebook przyporządkowywał Państwa odwiedziny na naszej stronie do Państwa konta użytkownika, należy wylogować się z konta na Facebooku.

 

LinkedIn

Na naszej stronie znajdą Państwo wtyczkę sieci społecznościowej LinkedIn, odpowiednio LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA (zwanej dalej „LinkedIn”). Wtyczki LinkedIn mogą Państwo rozpoznać po charakterystycznym logo lub przycisku „Recommend” („Poleć”). 
Przegląd wtyczek LinkedIn znajdą Państwo tutaj:

https://developer.linkedin.com/plugins

Należy pamiętać, że wtyczka podczas odwiedzania naszej strony nawiązuje połączenie pomiędzy używaną przez Państwa przeglądarką a serwerem LinkedIn. Tym samym LinkedIn otrzyma informację, że Państwa adres IP odwiedził naszą stronę. Jeżeli klikną Państwo przycisk „Recommend” i jednocześnie są Państwo zalogowani na swoim koncie na LinkedIn, mają Państwo możliwość umieszczania na swojej stronie LinkedIn linków do treści z naszej strony. W ten sposób umożliwiają Państwo portalowi LinkedIn przyporządkowanie Państwa odwiedzin na naszej stronie do Państwa lub Państwa konta użytkownika. Informujemy, że my jako administrator strony internetowej nie otrzymujemy informacji na temat treści przekazywanych danych oraz sposobu ich wykorzystania przez portal LinkedIn.
Szczegółowe informacji dotyczące gromadzenia danych oraz Państwa prawnych możliwości i opcji związanych z ustawieniami uzyskają Państwo od LinkedIn: Informacje te są udostępnione na stronie 
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?_pl=PL

Jeżeli nie życzą sobie Państwo, aby LinkedIn przyporządkowywał Państwa odwiedziny na naszej stronie do Państwa konta użytkownika LinkedIn, proszę wylogować się z konta LinkedIn.

Instagram

Korzystamy z wtyczek społecznościowych firmy Instagram. Funkcje te oferuje Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Klikając na przycisk Instagram, kiedy są Państwo zalogowani na swoim koncie na Instagramie, mogą Państwo umieszczać na swoim profilu Instagram linki do treści z naszej strony. Dzięki temu Instagram może powiązać Państwa odwiedziny na naszej stronie z Państwa kontem użytkownika. Informujemy, że jako administrator strony nie otrzymujemy informacji na temat treści przekazywanych danych oraz sposobu ich wykorzystania przez Instagram. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w polityce prywatności firmy Instagram: http://instagram.com/about/legal/privacy/

Twitter

Korzystamy z wtyczek społecznościowych serwisu Twitter. Funkcje te oferuje Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Poprzez korzystanie z Twittera i funkcji „Re-Tweet” odwiedzone przez Państwa strony internetowe zostają powiązane z Państwa kontem na Twitterze i są udostępniane innym użytkownikom. Jednocześnie dane są również przekazywane do serwisu Twitter. Informujemy, że jako administrator strony internetowej nie otrzymujemy informacji na temat treści przekazywanych danych oraz sposobu ich wykorzystania przez Twittera.

Dalsze informacje na ten temat znajdą Państwo poniżej w polityce prywatności firmy Twitter 
 http://twitter.com/privacy.

Xing

Ta strona korzysta z wtyczki „Share” portalu XING. Tym samym podczas otwierania tej strony za pomocą Państwa przeglądarki nawiązywane jest połączenie z serwerami New Work SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Niemcy. Państwa dane osobowe nie są zapisywane po odwiedzeniu naszej strony. W szczególności XING nie zapisuje adresów IP. Podobnie nie jest prowadzona analiza Państwa aktywności. Aktualne informacje dotyczące ochrony danych dotyczące przycisku „Share” oraz dalsze istotne informacje na ten temat znajdą Państwo pod adresem https://privacy.xing.com/en/privacy-policy

Newsletter

Mają Państwo możliwość zapisania się przez stronę internetową do naszego newslettera. Informuje on o aktualnych produktach i ich udoskonaleniach, usługach, wydarzeniach, seminariach, targach, kursach oraz bieżących innowacjach Grupy VTA. W tym celu potrzebujemy Państwa adresu e-mail oraz oświadczenia, że wyrażają Państwo zgodę na prenumeratę newslettera. 

Ponadto, aby móc zwracać się do Państwa osobiście, gromadzimy imię i nazwisko. 

W celu wysyłki newslettera korzystamy z usług Sendinblue GmbH, Köpenicker Str. 126, 10178 Berlin. Podane przez Państwa podczas zapisu do newslettera dane są, w celu administrowania newsletterem, automatycznie przekazywane spółce Sendinblue GmbH i przez nią przetwarzane. 

Dodatkowe informacje o ochronie danych Sendinblue GmbH znajdą Państwo pod następującym linkiem: 
https://de.sendinblue.com/legal/privacypolicy/.

Wysyłka newslettera odbywa się na podstawie Państwa zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

Bezpośrednio po zapisaniu się do newslettera prześlemy Państwu e-mail z linkiem w celu potwierdzenia zapisu. Potwierdzone rejestracje są protokołowane, aby móc udowodnić, że ich proces odbywa się zgodnie z wymogami prawnymi. 

Zawsze mogą Państwo zrezygnować z otrzymywania newslettera. Link do rezygnacji znajdą Państwo na końcu każdego newslettera. Alternatywnie mogą Państwo przesłać rezygnację na następujący adres e-mail: marketing@vta.ccWówczas niezwłocznie usuniemy Państwa dane związane z wysyłką newslettera.

Statystyki i pomiar wyników

Aby zoptymalizować korzystanie z newslettera przez Państwa, analizujemy jak często jest on otwierany przez czytelników, które linki są klikane przez czytelników i, które strony naszej strony internetowej www.vta.cc odwiedzane są poprzez kliknięcie w newsletterze. Dodatkowo prowadzona jest analiza danych dotyczących korzystania z newslettera i statystyczna analiza informacji, aby udoskonalić ofertę newslettera i uczynić ją bardziej przyjazną dla użytkownika. Odbywa się to za pomocą usługi analitycznej Google Analytics. Więcej informacji o Google Analytics znajdą Państwo powyżej w polityce prywatności. Tam znajdą Państwo również link zapobiegający zbieraniu danych przez Google Analytics. Wykorzystywane są pliki cookies oraz stosowane są parametry linków, które umożliwiają analizę korzystania ze strony internetowej i newslettera przez ich użytkowników. Podczas przesyłania danych adres IP jest zanonimizowany. Dane wskazujące na nazwisko lub adres e-mail nie są przesyłane ani zapisywane. Podczas otwierania newslettera i po kliknięciu na zawarte w nim linki gromadzone są następujące dane:
 

  • język i lokalizacja użytkownika
  • użytkownicy (nowi i powracający, częstotliwość i aktualność, zainteresowania, długość odwiedzin)
  • liczba sesji
  • unikalne wizyty
  • odsłony
  • strony/sesja
  • średni czas trwania sesji
  • współczynnik odrzuceń
  • technologia (przeglądarka i system operacyjny, operator)
  • urządzenia mobilne (przegląd, urządzenia [PC, laptop, tablety, smartfony, itp.])
  • zapytanie wykonane przez użytkownika
  • rodzaje ruchów
  • źródło odwiedzin (medium, strona internetowa, publikacja, wejście przez wyszukiwarkę)
  • oznaczenie źródła za pomocą słów kluczowych i tagów
  • nazwa źródła
  • nazwa kampanii źródła
  • URL źródła
     

Media drukowane

Na naszej stronie internetowej mają Państwo możliwość zaprenumerowania materiałów drukowanych „Der Laubfrsosch” („Rzekotka drzewna”). W celu rejestracji potrzebujemy Państwa imię i nazwisko, adres, adres e-mail oraz numer telefonu. 

W celu nadania przesyłki Państwa nazwisko oraz adres zostaną przekazane hs-druck GmbH, Gewerbestraße Mitte 2, 4921 Hohenzell. 

Wysyłka naszych materiałów drukowanych odbywa się na podstawie Państwa zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO oraz na podstawie uzasadnionego interesu zgodnie z art. 6 ust 1 lit. f RODO. Naszym celem w rozumieniu RODO jest poprawa naszej oferty oraz obecności w sieci. 

W dowolnym momencie mogą Państwo zrezygnować z otrzymywania naszego medium drukowanego. Właściwą rezygnację należy przesłać na następujący adres e-mail:  marketing@vta.cc. Wówczas niezwłocznie usuniemy Państwa dane związane z wysyłką materiałów drukowanych. 

Rejestracja na wydarzenia

Na naszej stronie internetowej mają Państwo możliwość zarejestrowania się na wydarzenia. W celu rejestracji potrzebujemy Państwa imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu oraz nazwę Państwa pracodawcy i zakres Państwa obowiązków w przedsiębiorstwie. 

Podczas wydarzeń mogą być wykonywane zdjęcia i nagrania w celu promocji i zaistnienia Grupy ATA w mediach. Mogą powstać zdjęcia/nagrania, na których Państwo się pojawią. Grupa VTA zastrzega sobie prawo do publikowania powstałych zdjęć i nagrań

•    na stronie internetowej Grupy VTA,
•    w publikacjach Grupy VTA,
•    na stronach mediów społecznościowych Grupy VTA, 
•    na YouTubie i
•    w pozostałych mediach drukowanych i/lub w telewizji,

oraz do udostępniania ich w tym celu zewnętrznym firmom medialnym. 

Publikacje we wskazanym powyżej zakresie odbywają się na podstawie uzasadnionego interesu zgodnie z art. 6 ust 1 lit. f RODO. Naszym celem w rozumieniu RODO jest doskonalenie naszych usług, reklamowanie naszych wydarzeń i informowanie o naszej działalności.  
 

W Austrii organem nadzoru jest:

Österreichische Datenschutzbehörde
Barichgasse 40-42
1030 Wien
Tel.: +43 1 52 152 0
E-Mail:
dsb@dsb.gv.at